Dezeen announces interior winners for the 2022 Dezeen Awards

Dezeen has revealed the winners of the interiors categories for this year’s Dezeen Awards, which include interiors from Proctor and Shaw, Kelly Wearstler and Woods + Dangaran.

The 11 winners awarded under Dezeen’s annual awards program are spread across nine different countries, including Denmark, Taiwan, the United States, Belgium and Canada.

Three interiors made of various recycled materials were awarded this year, including a supermarket-style second-hand bookstore in China, a design school with movable furniture in the south of France and a flexible retail interior for the Italian eyewear brand Monc on Chiltern Street in London.

Other winners this year include Atelier Boter for its glass-enclosed community center in a Taiwanese fishing village and Hariri Pontarini Architects for its warm, wood-toned clinic in Canada.

Danish studio Tableau and Australian designer Ari Prasetya collaborated to design the Connie-Connie Cafe at the Copenhagen Contemporary, winning them Restaurant and Bar Interior of the Year.

Entries were first scored by our jury of 25 leading international interior designers before the winners were decided by a master judging panel which met at One Hundred Shoreditch in September and was comprised of Lore’s Creative Director Group Jacu Strauss, from Studiopepe co-founder Chiara Di Pinto and London-based fashion designer Mary Katrantzou.

They were joined by Design Haus Liberty founder Dara Huang and French architect and designer India Mahdavi.

The 11 winners of the project will now compete for the award for Interior Project of the Year, which will be unveiled at the Dezeen Awards 2022 party in London on November 29.

To find out more about the winning interiors projects, head to the Dezeen Awards website or read below:


Photo by Joe Fletcher

Home Interior of the Year: Twentieth by Woods + Dangaran

Twentieth is a three-story home designed for a couple and their three young children in Santa Monica. The living spaces are organized around a courtyard with a ten-year-old olive tree on the ground floor in a U-shape, creating space for the living rooms on either side of the courtyard.

The kitchen and bathrooms designed by Los Angeles studio Woods + Dangaran feature dark gray marble surfaces with white stripes.

“This project demonstrates a beautiful interplay between interior and exterior and a good mix of different finishes and textures,” said the main interiors jury.

Learn more about Twentieth by Woods + Dangaran ›


Shoji Apartment by Proctor and Shaw
Photo by Stale Eriksen

Apartment Interior of the Year: Shoji Apartment by Proctor and Shaw

Shoji Apartment is a 29 square meter micro apartment in London that features birch plywood joinery throughout its interior.

The apartment has a raised sleeping area surrounded by translucent panels, which reference Japanese shoji screens and give the project its name.

“This is a very innovative solution for dealing with a difficult space that retains all the functionality of a normal apartment,” the judges said. “We would certainly accept an invitation to dinner!”

Learn more about the Shoji Apartment by Proctor and Shaw ›


Connie-Connie at Copenhagen Contemporary by Tableau and Ari Prasetya
Photo by Michael Rygaard

Restaurant and Bar Interior of the Year: Connie-Connie at Copenhagen Contemporary by Tableau and Ari Prasetya

Connie-Connie is a 150 square meter café located in the Copenhagen Contemporary Art Gallery, an international art center in a former welding factory. Tableau created the overall spatial design while Prasetya was in charge of designing and manufacturing the bar as well as several other pieces of furniture.

The café explores how furniture can also be art and features chairs made by 25 designers from scrap wood.

“The project delivers on everything we expect of interior design today, not only does it connect on a physical level, it connects with the community,” the interiors panel said. “There is also an impressive sobriety and humility in the design.”

Read more about Connie-Connie at Copenhagen Contemporary by Tableau and Ari Prasetya ›


Downtown LA Proper Hotel by Kelly Wearstler Studio
Photo by the Ingalls

Interior hotel and short stay of the year: Downtown LA Proper Hotel by Kelly Wearstler Studio

American designer Kelly Wearstler has transformed the interior of the Proper Hotel group’s newest hotel in downtown Los Angeles. Wearstler removed alterations to the 1930s building to reveal the existing tall ceilings, checkered tiled floors, and wood paneling.

Interiors are furnished with bespoke furnishings as well as vintage furniture and artwork.

“This project gives off a feeling of joy that must be rewarded!” the judges said. “The interior design evokes an experience that subverts the formality of conventional hotel design through its sense of identity and integrity.”

Learn more about Downtown LA Proper Hotel by Kelly Wearstler Studio ›


Dyson Global HQ, St James Power Station by M Moser Associates
Photo courtesy of Dyson

Large Indoor Workspace of the Year: Dyson Global HQ, St James Power Station by M Moser Associates

M Moser Associates has refurbished the interiors of a power station in Singapore to create the global headquarters of multinational technology company Dyson. Interiors feature amphitheater-style seating to encourage informal gatherings and a sculptural spiral staircase in the former turbine hall.

The judges appreciated the use of an existing building to house a leading global company such as Dyson.

“We were pleasantly surprised that Dyson, a company at the forefront of innovation and technology, opted for a refurbishment rather than a new build,” they said. “We were impressed with how they took an old shell and modernized it.”

Learn more about Dyson Global HQ, St James Power Station by M Moser Associates ›


The F.Forest desk by Atelier Boter
Photo by James Lin

Small workspace interior of the year: The F.Forest desk by Atelier Boter

The community center located in a fishing village in Taiwan was designed by Atelier Boter as a hybrid dining, working and event space, loosely divided by a curtain.

The 53 square meter room is almost entirely covered in warm-hued plywood. A plywood partition at the end of the workspace is fitted with shelves and a small hatch that connects to the kitchen.

“This project is very well integrated into its cultural context and, despite being on a shoestring budget, the designers were able to create something beautiful and modern – a little gem in an old fishing village,” the interiors panel said.

Learn more about Le Bureau F.Forest by Atelier Boter ›


Deja Vu Recycle Store by Offhand Practice
Photo by Hu Yanyun

Large Retail Interior of the Year: Deja Vu Recycle Store by Offhand Practice

Deja Vu Recycle Store is a second-hand bookstore located on the first and second floors of a three-story building in Shanghai. Local studio Offhand Practice aimed to create a relaxed shopping environment by mimicking the grocery store experience. Clothes and books are displayed on shelves that look like crates of fruit and vegetables.

Green mosaic tiles made from scrap rock were used to frame the building’s windows and accent other architectural details.

“It’s food for the mind!” the judges said. “It is stripped down but in a confident manner, exuding a calm and thoughtful simplicity.”

Learn more about Deja Vu Recycle Store by Offhand Practice ›


Monc by Nina + Co
Photo courtesy of Nina+Co

Small Business Interior of the Year: Monc by Nina + Co

London-based Nina + Co has incorporated biomaterials throughout the interior of eyewear brand Monc’s first store.

Bio-acetate glasses rest on cornstarch foam shelves and mycelium plinths. Long mirrors lean on locally salvaged concrete blocks.

“This project demonstrates the integrity between the finishes used and the product they sell,” the jury said. “It’s a very well executed retail interior with an encouraging use of sustainable materials.”

Learn more about Monc by Nina + Co ›


Barlo MS Center by Hariri Pontarini Architects
Photo by A-Frame Photography

Leisure and Wellness Interior of the Year: Barlo MS Center by Hariri Pontarini Architects

The clinic was designed by Canadian firm Hariri Pontarini Architects for patients with multiple sclerosis (MS), a complex autoimmune disease that affects the central nervous system.

As some MS patients experience vision and cognitive loss, as well as fatigue and decreased coordination, durability and accessibility were present throughout the design process. Barlo MS Center offers atypical colors, materials, textures and lighting to reimagine sterile-looking healthcare spaces.

“We were impressed with the fusion of spa and medical facilities, introducing an element of wellness into something that traditionally wouldn’t have been so prominent,” the judges said.

“It’s a more holistic approach to healthcare design, taking into account the mental aspects of healthcare environments.”

Learn more about Barlo MS Center by Hariri Pontarini Architects ›


Camondo Mediterranean School by Émilieu Studio
Photo by Antoine Huot

Civic and Cultural Interior of the Year: Ecole Camondo Méditerranée by Émilieu Studio

Émilieu Studio designed the interior of the Camondo Méditerranée design school in Toulon, France. The studio aimed to create a flexible large-scale learning space, uniquely furnished with repurposed local materials.

The project includes a mobile furniture system that can be easily compiled, transported and deployed outdoors. Furniture is made from locally sourced construction offcuts.

“This school sets a new example of how to approach design education, creating a sense of openness and mobility, which is what a school should be,” said the main interiors jury.

Find out more about the Camondo Méditerranée School by Émilieu Studio ›


Relaxing geometry with touches of yellow by Van Staeyen Interieur Architecten
Photo by Jochen Verghote

Small Interior of the Year: Relaxing Geometry with Pops of Yellow by Van Staeyen Interieur Architecten

Arched portals, curved furniture and yellow decor accents feature in Van Staeyen Interieur Architecten’s renovated attic in Antwerp.

The local studio has renovated a neglected attic in a family home, transforming the area into a multifunctional space.

“It’s a great example of how design can be cheerful and whimsical,” the judges said. “Accessible in many ways, financially and physically, it is not just a playground for children, but a playground for everyone.”

Read more about Relaxing Geometry with Pops of Yellow by Van Staeyen Interieur Architecten ›

Luz W. German